Trabzon - Paris 1924 Olimpiyatlarına Yolculuk

Yazar : Süleyman Rıza Kuğu
İsbn : 9789759335809
Yayın Tarihi : Ekim, 2002
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 159
Ölçü : 17,5 x 22 cm

Kalamış’ta önü ağaçlarla çevrili bir apartmanın üçüncü katı... Oradayız. 1991 yılında aramızdan ayrılan Süleyman Rıza’nm eşi Ayşe Kuğu’nun evi... TAMEV (Trabzon Araştırmaları Merkezi Vakfı) kurucularından Bülent Baş’la...
Ayşe Hanımın yüzünde, onsuz geçen yılların belli belirsiz kederi, gözlerinde nem, bizi karşılamanın heyecanını gizleyemiyor. Bu saatlerde, yedi yıldır eşinden ayrı olmanın karmaşasını yaşıyor. Anılara dönmek onu iyice duygusallaştırıyor.
85 yaşlarında, ömrünü Cumhuriyet kuşaklarının eğitimine adamış bir hanımefendi o... Oturma odasının duvarları aile resimleriyle donanmış... Süleyman Rıza ve kendi portresi yan yana... Ayşe Hanım, gençlik resimlerinde olağanüstü çekici... Bugün bile, karşımda otururken bunu görmek mümkün... Süleyman Rıza Beyin portresine dönüyoruz... Bir zamanların Kuğuzade Süleyman Rıza’sı işte orada... Yakışıklı mı yakışıklı... "Atlet komple" bakışları hemen etkiliyor bizi.
1924 Paris Olimpiyatlarında ülkemizi, bir anlamda Trabzon’u da temsil eden Süleyman Rıza, belki odamızda... Bize birşeyler anlatmak istiyor...
Onun anlatmak istediklerini Ayşe Kuğu sanki seziyor ve sözü sürdürüyor: "Paris Olimpiyatlarına katılan ilk Trabzonludur Süleyman Rıza Bey..."
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...